Over SID  |  FAQ  |  Contact
Home Dierproeven Proefdieren Gezondheid Kenniscentrum Wetgeving Nieuws & links

Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit

Inspectie 2014

De inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) controleren meerdere keren per jaar:

  • alle instellingen met een vergunning voor het doen van dierproeven. Ze komen aangekondigd, maar leggen ook verrassingsbezoeken af (37% in 2014).
  • het functioneren van dierexperimentencommissies.

 

De inspectie wordt overal op dezelfde manier uitgevoerd. De NVWA geeft ook informatie over de regels en wetten waaraan de instellingen zich moeten houden.

 

Daarnaast is het de taak van de NVWA om de informatie van de vergunninghouders en dierexperimentencommissie vast te leggen in een jaarverslag, Zo doende. Dit jaarverslag dient ook als basis voor de rapportage over dierproeven aan de Europese Unie. 

Overtreding

Als de wet wordt overtreden, krijgt de vergunninghouder een waarschuwing. De ongewenste situatie moet worden verholpen. De NWA helpt de vergunninghouder de regels te begrijpen en na te leven. In 2014 werden in totaal 297 inspecties verricht, waarvan ongeveer 37% onaangekondigd.


Kijk ook eens op de website van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit. Hier vind je ook het officiële jaarverslag Zo doende 2014 met alle cijfers over dierproeven en proefdieren.

(Datum laatste wijziging: 16-03-2016)
Deel op Twitter Twitter Deel op Facebook Facebook
Deel op MySpace MySpace Deel op Hyves Hyves
Deel op Nujij Nujij Deel op eKudos eKudos